Zapékané žampiony se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 4plátkyChléb toastový
- 100gramůCuketa
- 150gramůLilek
- 70gramůPaprika červená
- 60gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 20mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme a oddělíme kloboučky od nožiček. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno. Z toastového chleba okrájíme kůrky.
- 2Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli, česnek a pokrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme.
- 3Plátky chleba osmahneme na suché pánvi, poté přendáme na plech, navrch položíme klobouky hub, na každý dáme kousek másla a necháme péct při 180°C 4 minuty. Potom vyjmeme z trouby, klobouky hub naplníme zeleninovou směsí a necháme opět zapékat ještě 12 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.