Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou
70 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 50gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 125mililitrůMasový vývar
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kilogramFenykl sladký - hlíza
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžíceSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
- 50gramůMozzarella
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno.
- 2Ve větším kastrolu zahřejeme dvě lžíce oleje a na něj vhodíme cibuli a česnek. Přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a dusíme.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyjeme fenykl a jeho středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Fenyklové hlízy nakrájíme na plátky. Předvaříme je 5 minut ve vroucí vodě s bobkovým listem a tymiánem. Děrovanou sběračkou vyjmeme a necháme okapat. Pak je vložíme do rajčatové omáčky a 10 minut dusíme.
- 4Předehřejeme troubu na 220 °C.
- 5Do zapékací nádoby naskládáme plátky fenyklu s rajčatovou omáčkou. Posypeme kostičkami mozzarelly a směsí strouhanky se strouhaným parmezánem. Zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a zapékáme 10 minut.
- 6Posypeme nadrobno posekanými fenyklovými výhonky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.