Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou

70 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno.
  • 2
    Ve větším kastrolu zahřejeme dvě lžíce oleje a na něj vhodíme cibuli a česnek. Přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a dusíme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyjeme fenykl a jeho středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Fenyklové hlízy nakrájíme na plátky. Předvaříme je 5 minut ve vroucí vodě s bobkovým listem a tymiánem. Děrovanou sběračkou vyjmeme a necháme okapat. Pak je vložíme do rajčatové omáčky a 10 minut dusíme.
  • 4
    Předehřejeme troubu na 220 °C.
  • 5
    Do zapékací nádoby naskládáme plátky fenyklu s rajčatovou omáčkou. Posypeme kostičkami mozzarelly a směsí strouhanky se strouhaným parmezánem. Zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a zapékáme 10 minut.
  • 6
    Posypeme nadrobno posekanými fenyklovými výhonky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.