Zapékaný fenykl s rajčatovou omáčkou

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl očistíme a omyjeme. Fenyklovou nať nasekáme a 1 lžíci dáme stranou. Hlízy rozčtvrtíme a vaříme v osolené vroucí vodě 10 minut. Vyndáme a necháme okapat.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V zapékací míse rozpustíme máslo a vložíme do ní fenykl. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, posypeme parmazánem a navrch rozdělíme olivy. Zapékáme 20 minut.
  • 3
    Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vařící vodou, krátce necháme působit a oloupeme. Dužinu zbavenou zbytků po stopkách nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání na něm osmahneme cibuli. Přidáme rajčata a česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme bílé víno a omáčku necháme za občasného míchání vařit 20 minut.
  • 5
    Do omáčky vsypeme bazalku. Z trouby vyndáme zapečený fenykl, posypeme fenyklovou natí a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.