Zapékaný fenykl s rajčatovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusFenykl čerstvý
- 1kilogramFenykl sladký - hlíza
- 1špetkaSůl
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
- 800gramůRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 30gramůOlivy černé
- 1lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Fenykl očistíme a omyjeme. Fenyklovou nať nasekáme a 1 lžíci dáme stranou. Hlízy rozčtvrtíme a vaříme v osolené vroucí vodě 10 minut. Vyndáme a necháme okapat.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V zapékací míse rozpustíme máslo a vložíme do ní fenykl. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, posypeme parmazánem a navrch rozdělíme olivy. Zapékáme 20 minut.
- 3Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vařící vodou, krátce necháme působit a oloupeme. Dužinu zbavenou zbytků po stopkách nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 4Na pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání na něm osmahneme cibuli. Přidáme rajčata a česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme bílé víno a omáčku necháme za občasného míchání vařit 20 minut.
- 5Do omáčky vsypeme bazalku. Z trouby vyndáme zapečený fenykl, posypeme fenyklovou natí a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.