Zapékaný květák s rajčatovou omáčkou

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě.
  • 2
    V misce rozmícháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového oříšku a vmícháme nastrouhaný sýr.
  • 3
    Okapaný květák s brokolicí rozložíme do zapékací misky, přelijeme sýrovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčata, prolisovaný česnek a podusíme.
  • 5
    Zapečený květák podáváme s vařenými bramborami, přelitý rajčatovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.