Zapékaný květák s rajčatovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 200gramůKvěták
- 100gramůBrokolice
- 40mililitrůMléko odtučněné
- 30gramůSýr Eidam cihla 30%
- 100gramůBrambory vařené
- 100gramůRajčata
- 3gramyOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůCibule
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,5kusVejce slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě.
- 2V misce rozmícháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového oříšku a vmícháme nastrouhaný sýr.
- 3Okapaný květák s brokolicí rozložíme do zapékací misky, přelijeme sýrovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčata, prolisovaný česnek a podusíme.
- 5Zapečený květák podáváme s vařenými bramborami, přelitý rajčatovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.