Zapékaný mořský jazyk
40 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 900gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůBešamel
- 150mililitrůOmáčka rajčatová
- 40gramůStrouhanka
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 900gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z ryby použijeme filety bez kostí a kůže. Filety osolíme, opepříme a potřeme česnekem.
- 2Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj filety, pokapeme vínem, kolem ryby poklademe plátky žampionů, zalijeme rajčatovou omáčkou smíchanou s bešamelem, posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
- 3Na talířích porce pokapeme citronovou šťávou a posypeme posekanou petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.