Zapékaný tuňák
25 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCibule
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůBrokolice
- 150gramůFazolové lusky
- 200gramůTuňák v oleji
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
20 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Mezitím pokrájíme cibuli nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky. Rozpálíme pánev, pokapeme olejem a cibulku se žampiony lehce osmahneme. Po třech minutách přidáme sýr, prolisujeme do pánve česnek, brokolici i fazolky. Vše zalijeme mlékem a dochutíme solí, pepřem, majoránkou.
- 2Směs neustále mícháme, dokud se sýr neroztaví. Nyní přidáme do pánve tuňáka. Těstoviny přesypeme do zapékací mísy a přidáme k nim směs z pánve. Vše zamícháme a dáme na deset minut zapékat do trouby na 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.