Zapékaný tuňák s rýží
70 min.
Ingredience
- 600gramůTuňák vařený
- 200gramůRýže dušená
- Na posypání a zalití
- Zálivka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyCibule lahůdková
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4320 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
457 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
922 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Mírně vychladlou poté zředíme smetanou, ochutíme cukrem, solí, pepřem a rajčatovým protlakem. Směs dobře vyšleháme, abyse netvořily hrudky a pomalu, za častého míchání, povaříme 10 minut.
- 2Maso z vařeného tuňák vykostíme a pokrájíme na kousky. Petrželovou nať i lahůdkovou cibulku omyjeme a drobně rozkrájíme.
- 3Pekáček vytřeme máslem, do něj poklademe střídavě několik (3 - 5) vrstev dušené rýže a masa z tuňáka. Každou vrstvu posypeme petrželkou a cibulkou, vrstvy zakončíme rýží. Povrch přelijeme smetanovou jíškou, posypeme strouhankou a pokapeme máslem.
- 4Pekáček s tuňákem a rýží vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme do zlatova 25 - 35 minut. Tuňáka s rýží rozdělíme na porce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.