Zapražené brambory
40 min.
Ingredience
- 0,25kusCibule
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 40gramůSádlo škvařené
- 5gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaKmín celý
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1šálekHovězí vývar základní
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze sádla a mouky připravíme hnědou jíšku a krátce v ní osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželku. Zalijeme vývarem, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme bobkový list a špetku tymiánu. Omáčku dobře provaříme.
- 2Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do omáčky a chvíli povaříme.
- 3Podáváme s kyselou okurkou a uzeninou nebo jako přílohu k vařenému hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.