Zářivá paella s treskou
90 min.
Ingredience
- 3gramyŠafrán
- 60mililitrůVoda pitná
- 200gramůFilé z aljašské tresky
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 2gramyPepř cayenský
- 2gramyPaprika mletá sladká
- 200gramůRajčata
- 200gramůPaprika zelená
- 300gramůRýže Arborio
- 10gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 150gramůKukuřice
- 1kusCitrony
- 0,2litrOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1,5litryVývar zeleninový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme šafrán a zalijeme ho horkou vodou. Do vroucí vody vložíme krevety a filety z tresky a povaříme 5 minut, potom obojí vyjmeme, pokrájíme na menší kousky a odložíme na později. Vývar udržujeme horký.
- 2V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso nakrájené na kousky restujeme za stálého míchání 5 minut. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, cayenský pepř, papriku a šafrán i s nálevem a 2 minuty namírno povaříme. Nakonec vmícháme rajčata a papriku rozkrájené na kostičky a vaříme ještě 5 minut. Za stálého míchání přisypeme rýži, přilijeme většinu vývaru a nezakryté vaříme 10 minut. V průběhu vaření několikrát protřeseme obsah pánve. Dolijeme zbytek vývaru a vaříme ještě 8 minut, odstavíme. Na závěr přidáme kousky tresky a krevety, zcezenou sterilovanou kukuřici a rizoto prohřejeme asi 3 minuty, zakryjeme alobalem a necháme dojít.
- 3Podáváme ozdobené plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.