Žarkoje se sušeným ovocem

140 min.
Ruská federace

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
38 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
10 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Maso osolíme podle chuti a opepříme. Mrkev s cibulí očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Očištěný česnek prolisujeme. Omyjeme čerstvý kopr a drobně jej pokrájíme. Sušené ovoce - meruňky, broskve, švestky bez pecek a hrušky omyjeme a necháme okapat.
  • 3
    V hlubokém pekáči na rozpáleném oleji s máslem osmažíme maso dozlatova (asi 5-7 minut), přidáme cibuli s mrkví, prolisovaný česnek, promícháme a přilijeme hovězí vývar. Stále mícháme, dokud nepřijde vývar k varu, pak snížíme teplotu a pod pokličkou maso dusíme 90 minut.
  • 4
    Přimícháme sušené ovoce a dusíme dalších 30 minut.
  • 5
    Měkké maso s ovocem na talířích přelijeme pomerančovou šťávou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.