Žarkoje se sušeným ovocem
140 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí kližka
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 125gramůBroskve
- 125gramůHrušky
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 6decilitrůHovězí vývar základní
- 4lžícePomerančová šťáva
- 4lžíceOřechy vlašské
- 125gramůŠvestky sušené
- 125gramůMeruňky sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
38 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
10 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Maso osolíme podle chuti a opepříme. Mrkev s cibulí očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Očištěný česnek prolisujeme. Omyjeme čerstvý kopr a drobně jej pokrájíme. Sušené ovoce - meruňky, broskve, švestky bez pecek a hrušky omyjeme a necháme okapat.
- 3V hlubokém pekáči na rozpáleném oleji s máslem osmažíme maso dozlatova (asi 5-7 minut), přidáme cibuli s mrkví, prolisovaný česnek, promícháme a přilijeme hovězí vývar. Stále mícháme, dokud nepřijde vývar k varu, pak snížíme teplotu a pod pokličkou maso dusíme 90 minut.
- 4Přimícháme sušené ovoce a dusíme dalších 30 minut.
- 5Měkké maso s ovocem na talířích přelijeme pomerančovou šťávou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.