Zavářka - špekové knedlíčky s bylinkami
12 min.
Ingredience
- 20gramůŠpek
- 40gramůVepřový bok uzený
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 2kusyRohlíky bílé
- 1decilitrMléko polotučné
- 4lžíceMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
322 mg
Postup přípravy
- 1Špek (nejlépe domácí) a uzený prorostlý bůček nakrájíme na drobné kostičky. Omyjeme petrželku s pažitkou, vodu z bylinek setřepeme a drobně je pokrájíme.
- 2Kostičky špeku rozpustíme v rendlíku a vysmažíme je na zlaté škvarky. Necháme je vychladnout. 2 rohlíky pokrájíme na kostky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Poté k nim přidáme vychladlé škvarky i s omastkem, na malé kostičky pokrájený uzený bůček, polohrubou mouku (2 lžíce), vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a směs dobře promícháme.
- 3Necháme ji asi 10 minut odpočinout, poté ze směsi vytvoříme malé kulaté knedlíčky o průměru přibližně 3 cm, které obalíme v polohrubé mouce (2 lžíce).
- 4Špekové knedlíčky použijeme jako zavářku do různých polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.