Zavářka - špekové knedlíčky s bylinkami

12 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
322 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špek (nejlépe domácí) a uzený prorostlý bůček nakrájíme na drobné kostičky. Omyjeme petrželku s pažitkou, vodu z bylinek setřepeme a drobně je pokrájíme.
  • 2
    Kostičky špeku rozpustíme v rendlíku a vysmažíme je na zlaté škvarky. Necháme je vychladnout. 2 rohlíky pokrájíme na kostky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Poté k nim přidáme vychladlé škvarky i s omastkem, na malé kostičky pokrájený uzený bůček, polohrubou mouku (2 lžíce), vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a směs dobře promícháme.
  • 3
    Necháme ji asi 10 minut odpočinout, poté ze směsi vytvoříme malé kulaté knedlíčky o průměru přibližně 3 cm, které obalíme v polohrubé mouce (2 lžíce).
  • 4
    Špekové knedlíčky použijeme jako zavářku do různých polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.