Závin s chřestem a holandskou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 800gramůChřest zelený
- 400gramůChřest bílý
- 100gramůTvaroh tučný
- 3lžičkyŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůListové těsto
- 4lžíceStrouhanka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůHolandská omáčka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z očištěného chřestu odkrojíme hlavičky a nakrájíme i zbytek chřestu na kousky. Nakrájený chřest i chřestové hlavičky povaříme 10 minut v osolené vodě.
- 2Uvařený chřest kromě hlaviček rozmixujeme a přidáme k němu tučný, měkký tvaroh, mouku, škrob a žloutky. Vše dobře promícháme do hladka a ochutíme pepřem a solí.
- 3Směs necháme vychladnout. Z listového těsta vyválíme plát, který položíme na utěrku a posypeme ho strouhankou.
- 4Na plát těsta rozetřeme nádivku tak, aby zůstala třetina plochy těsta volná. Na rozetřenou nádivku rozložíme odložené chřestové hlavičky a opatrně závin stočíme k volné ploše těstového plátu. Zbývající volnou plochu těsta potřeme tekutým máslem a závin dozavineme. Závin přemístíme na plech, potřeme ho máslem a v troubě zahřáté na 180 °C pečeme asi 15 minut. Závin podáváme s holandskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.