Závin s chřestem a holandskou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z očištěného chřestu odkrojíme hlavičky a nakrájíme i zbytek chřestu na kousky. Nakrájený chřest i chřestové hlavičky povaříme 10 minut v osolené vodě.
  • 2
    Uvařený chřest kromě hlaviček rozmixujeme a přidáme k němu tučný, měkký tvaroh, mouku, škrob a žloutky. Vše dobře promícháme do hladka a ochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Směs necháme vychladnout. Z listového těsta vyválíme plát, který položíme na utěrku a posypeme ho strouhankou.
  • 4
    Na plát těsta rozetřeme nádivku tak, aby zůstala třetina plochy těsta volná. Na rozetřenou nádivku rozložíme odložené chřestové hlavičky a opatrně závin stočíme k volné ploše těstového plátu. Zbývající volnou plochu těsta potřeme tekutým máslem a závin dozavineme. Závin přemístíme na plech, potřeme ho máslem a v troubě zahřáté na 180 °C pečeme asi 15 minut. Závin podáváme s holandskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.