Závin s kuřecím masem a zelím
70 min.
Ingredience
- 350gramůKuřecí prsa
- 250gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1kusJalovec
- 375gramůZelí kysané
- 3lžícePažitka
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůListové těsto
- 1lžičkaKmín celý
- 5lžicHořčice
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nahrubo nastrouhanou mrkev a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na másle, osolíme,a opepříme. Přidáme kysané zelí, bobkový list a nadrcený jalovec. Vše krátce osmahneme, vmícháme nakrájenou pažitku a kmín.
- 2Těsto rozválíme na plát, potřeme hořčicí a rozprostřeme na něm masovou směs se zelím. Těsto stočíme do závinu, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.
- 3Závin pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. Po 20 minutách pečení přikryjeme závin pergamenovým papírem.
- 4Upečený závin nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.