Závin s masem, fazolemi a kukuřicí
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůKukuřice
- 2kusyRajčata
- 400gramůFazole červené
- 400gramůMaso mleté - mix
- 2lžíceKerblík
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 500gramůListové těsto
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1499 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
73 g
Sacharidy
162 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto necháme rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rajčata omyjeme, vykrojíme okolí stopky a dužinu nakrájíme na kostičky. Fazole s kukuřicí necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 2Zeleninu smícháme s mletým masem, 1 vejcem, kořením, kerblíkem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z druhého vejce oddělíme žloutek od bílku. Z listového těsta vyválíme pravoúhlý plát a okraje potřeme bílkem. Na polovinu těsta naneseme masovou směs a těsto překlopíme.
- 3Ze zbytku těsta vytvarujeme ozdobu, potřeme ji bílkem a závin ozdobíme. Nakonec závin potřeme žloutkem.
- 4Závin vložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 40 minut. Upečený závin nakrájíme a podáváme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.