Závin s masem, fazolemi a kukuřicí

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1499 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
73 g
Sacharidy
162 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto necháme rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rajčata omyjeme, vykrojíme okolí stopky a dužinu nakrájíme na kostičky. Fazole s kukuřicí necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 2
    Zeleninu smícháme s mletým masem, 1 vejcem, kořením, kerblíkem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z druhého vejce oddělíme žloutek od bílku. Z listového těsta vyválíme pravoúhlý plát a okraje potřeme bílkem. Na polovinu těsta naneseme masovou směs a těsto překlopíme.
  • 3
    Ze zbytku těsta vytvarujeme ozdobu, potřeme ji bílkem a závin ozdobíme. Nakonec závin potřeme žloutkem.
  • 4
    Závin vložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 40 minut. Upečený závin nakrájíme a podáváme se salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.