Závin s treskou
60 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůOlej olivový
- 700gramůTreska aljašská
- 150gramůKopřiva
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůBazalka
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20mililitrůDolin - Vermouth
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
211 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, oleje, špetky soli a asi 1 dl vlažné vody zpracujeme těsto. Dáme ho do mísy a zakryté necháme odpočívat 30 minut.
- 2Mezitím omyjeme rybí plátky a osušíme je. Dva pokrájíme na kousky a zbývající rozkrojíme na 3 části. Omyjeme bazalku, tymián a list šalvěje, osušíme je a nasekáme. Kopřivy, omyjeme, spaříme ve vařící vodě, pokrájíme na proužky a dáme stranou.
- 3Na kousky pokrájené dva rybí plátky dáme do mixéru, přidáme kopřivy, vermut, špetku soli a špetku pepře a vše rozmixujeme na hladkou pastu. Přidáme bílek a bylinky a znovu vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy a postupně do ní vmícháme smetanu.
- 4Kusy ryby osolíme a opepříme a na každý dáme trochu rozmixované hmoty.
- 5Rozválíme těsto na tenkou placku a ostrým nožem z ní vykrojíme čtyři obdélníky. Doprostřed každého obdélníku dáme rybu, okraje obdélníku přes ně přehneme a okraje stiskneme. Takto získáme čtyři "balíčky". Vymažeme pekáč trochou oleje, narovnáme do něho všechny čtyři "balíčky", potřeme je zbývajícím olejem a dáme pekáč na 12 minut do trouby předehřáté na 175 °C. Hotový pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.