Zavináče z kapra

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
20 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
11 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zavináče budeme dělat z filetů z kapra, rozdělíme je na 6 kusů.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kysané zelí scedíme a překrájíme.
  • 3
    Do hrnce vlijeme suroviny na lák a přivedeme do varu. Každý filet namočíme do vroucího láku, poté položíme na desku kůží dolů a necháme zchladnout. Lák na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Každý filet osolíme, opepříme, přidáme pár koleček cibule a kořenové zeleniny a trochy zelí. Filety srolujeme a upevníme párátky.
  • 4
    Do lahve dáme po vrstvách zelí, cibuli, zeleninu a zavináče. Na vrchu bude zelí.
  • 5
    Zavináče zalijeme lákem, aby byly potopené, převážeme celofánem a v chladu necháme asi 10 dní uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.