Zavináče z kapra
30 min.
Ingredience
- 1kilogramKapr obecný
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyCibule
- 500gramůZelí kysané
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- Na lák
- 0,75litrVoda pitná
- 60gramůSůl
- 160gramůCukr krupice
- 3kusyBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 0,75litrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
20 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
11 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Zavináče budeme dělat z filetů z kapra, rozdělíme je na 6 kusů.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kysané zelí scedíme a překrájíme.
- 3Do hrnce vlijeme suroviny na lák a přivedeme do varu. Každý filet namočíme do vroucího láku, poté položíme na desku kůží dolů a necháme zchladnout. Lák na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Každý filet osolíme, opepříme, přidáme pár koleček cibule a kořenové zeleniny a trochy zelí. Filety srolujeme a upevníme párátky.
- 4Do lahve dáme po vrstvách zelí, cibuli, zeleninu a zavináče. Na vrchu bude zelí.
- 5Zavináče zalijeme lákem, aby byly potopené, převážeme celofánem a v chladu necháme asi 10 dní uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.