Závitky bulgogi
55 min.
Ingredience
- BBB Asijská omáčka(náhražka sójové omáčky) na 130ml
- 60mililitrůOcet vinný červený
- 80gramůMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 705mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůZázvor celý
- 80mililitrůOlej sezamový
- 60mililitrůAsijská omáčka
- 80gramůMed včelí
- 9kusůCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 455gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 2stroužkyČesnek
- 1kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na tenké kousky a dáme stranou.
- 2Ve velké míse smícháme najemno nasekaný česnek a jarní cibulku. Přidáme 60 ml BBB Asijské omáčky, med a sezamový olej. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme hovězí maso a necháme ho 1 hodinu naložené.
- 3Na mírném plameni restujeme hovězí maso 10 - 15 minut, dokud není propečené. Omyjeme salátové listy a balíme do nich hovězí maso a můžeme jíst.
- 4BBB Asijská omáčka (náhražka sójové omáčky):
- 5Utřeme si česnek a nasekáme nadrobno zázvor. Česnek, med, ocet, pepř, sůl, vodu a zázvor smícháme v hrnci a vaříme na mírném plameni 15 - 20 minut, dokud se omáčka nezredukuje na množství cca 130 ml. Dáme do láhve a uchováváme v lednici až 2 týdny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.