Závitky se zelím na citronu
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůHovězí maso mleté
- 800gramůRajčata
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 0,5šálekRýže dušená
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
17 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Smícháme uvařenou rýži, mleté maso, nadrobno nakrájenou cibulku, půl lžíce prolisovaného česneku, mletou papriku, kůru z jednoho citronu, jedno vejce, sůl, pepř a směs uložíme od ledničky.
- 2Ze zelí odstraníme svrchní listy a patnáct větších listů zelí uvaříme, pak do každého listu vložíme lžíci připravené náplně a závitky svineme. Vaříme je na páře asi dvacet minut.
- 3Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, kousky rajčat, cukr a citronovou šťávu. Vše dusíme asi 17 minut a necháme 5 minut zchladnout. Omáčku mixujeme a cedíme. Pak přidáme cukr a citronovou šťávu.
- 4Závitky pečeme v troubě asi patnáct až dvacet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.