Závitky z filo těsta se špenátovou náplní
40 min.
Ingredience
- 900gramůŠpenátové listy mražené
- 250gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 75gramůOříšky piniové
- 80gramůSmetana 12% (konzumní)
- 4gramyNové koření mleté
- 3gramySkořice mletá
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramů Těsto filo
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát necháme rozmrazit a nasekáme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Plátky filo těsta rozložíme a nařežeme na trojúhelníky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme posekaný špenát, piniové oříšky, krátce orestujeme a přilijeme smetanu.
- 2Ochutíme solí, pepřem, mletým novým kořením, mletou skořicí, promícháme a odstavíme. Špenátovou směs naneseme doprostřed trojúhelníků, zavineme směrem od široké strany k protějšímu cípu jako rohlíky, povrch potřeme žloutkem, na stanách těsto přimáčkneme, aby nápň nevytékala.
- 3Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme závitky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
- 4Upečené závitky upravíme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.