Závitky z hovězího masa s celerem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůHovězí maso přední
- 1kusCeler bulvový
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaKari koření
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusJablka
- 40gramůTuk
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Posypeme celerem a jablky, které jsme předem nakrájeli na kostičky, přidáme nasekanou petrželku. Svineme a převážeme nití.
- 2Závitky pak obalíme v hladké mouce. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme závitky, které ze všech stran opečeme a poté podlijeme vodou. Za občasného podlití dusíme do měkka.
- 3Závitky vyjmeme, omáčku propasírujeme, přidáme smetanu a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.