Závitky z jazyka s krevetovou náplní

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
780 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Krevety se strouhankou a zakysanou smetanou rozmixujeme. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a nádivku ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Filety namažeme nádivkou a zavineme.
  • 2
    V hrnci zahřejeme máslo, zesklovatíme nadrobno nasekanou šalotku, ochutíme šafránem a krátce zpěníme. Zalijeme portským vínem, provaříme, přidáme smetanu a 2 minuty povaříme. Závitky vložíme do hrnce a přikryté necháme 6-8 minut táhnout.
  • 3
    Podáváme s mladými dušenými zelenými fazolkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.