Závitky z jazyka s krevetovou náplní
30 min.
Ingredience
- 1špetkaŠafrán
- 600gramůMořský jazyk
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 40gramůStrouhanka
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 200mililitrůVíno portské
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 30gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
780 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Krevety se strouhankou a zakysanou smetanou rozmixujeme. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a nádivku ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Filety namažeme nádivkou a zavineme.
- 2V hrnci zahřejeme máslo, zesklovatíme nadrobno nasekanou šalotku, ochutíme šafránem a krátce zpěníme. Zalijeme portským vínem, provaříme, přidáme smetanu a 2 minuty povaříme. Závitky vložíme do hrnce a přikryté necháme 6-8 minut táhnout.
- 3Podáváme s mladými dušenými zelenými fazolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.