Závitky z mletého masa v čínském zelí
60 min.

Ingredience
- 1kusZelí čínské
- 4kusyVejce slepičí
- 240gramůShiitake houby
- 1kusPaprika červená
- 2kusyCibule
- 1kusPažitka
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyŽemle tuková
- 2kusyRajčata
- 400gramůMaso mleté - mix
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůCamembert
- 4decilitryVoda pitná
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z čínského zelí oddělíme 8 listů a krátce je blanšírujeme. Uvaříme 2 vejce na tvrdo, drobně je nasekáme a 60 g hub nakrájíme na malé kousky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a bílých vnitřků a nakrájíme na kousky. Cibule a bylinky drobně nasekáme, housky navlhčíme a vymačkáme. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky.
- 2Mleté maso smícháme s houskami, cibulí, syrovými a vařenými vejci a paprikou. Okořeníme solí a pepřem a zjemníme bylinkami. Vše spolu řádně promícháme. Na rozložené listy čínského zelí rozdělíme masovou náplň a listy stočíme. Závitky vložíme na pánev s 1 polévkovou lžící rozpáleného másla a krátce opečeme. Zalijeme trochou vývaru a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 20 minut.
- 3Závitky obložíme camembertem, ozdobíme kousky rajčat a při 180 °C krátce zapečeme. Zbývající houby nahrubo nakrájíme, opečeme na másle a zalijeme zbytkem fondue. Okořeníme solí a pepřem. Houby rozdělíme na talíře a doprostřed uložíme závitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.