Zázvorová omáčka se šalotkou k rajčatům
50 min.
Ingredience
- 60gramůCeler řapíkatý
- 50mililitrůOlej olivový
- 40gramůMrkev kořen
- 20gramůČesnek
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 500mililitrůRajčatová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 10gramůZázvor celý
- 12kusůChilli paprička
- 600gramůRajčata
- 160gramůŠalotka
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na lžíci oleje osmažíme kostičky zeleniny a česnek. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, rajský protlak a rajčatovou šťávu. Vše mírně vaříme asi 30 minut. Potom protlačíme sítem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a zázvorem.
- 2Oloupeme šalotky a rajčata. Šalotky rozkrájíme na osminky, z rajčat vykrojíme stopku. Omyjeme chilli papričky. Rozehřejeme zbývající olej a šalotky na něm asi 5 minut dusíme tak, aby zůstaly světlé. Přilijeme kořeněnou šťávu, zahřejeme a dochutíme limetkovou šťávou.
- 3Nejlépe chutná dobře vychlazené s křupavým hutným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.