Zázvorová omáčka se šalotkou k rajčatům

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na lžíci oleje osmažíme kostičky zeleniny a česnek. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, rajský protlak a rajčatovou šťávu. Vše mírně vaříme asi 30 minut. Potom protlačíme sítem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a zázvorem.
  • 2
    Oloupeme šalotky a rajčata. Šalotky rozkrájíme na osminky, z rajčat vykrojíme stopku. Omyjeme chilli papričky. Rozehřejeme zbývající olej a šalotky na něm asi 5 minut dusíme tak, aby zůstaly světlé. Přilijeme kořeněnou šťávu, zahřejeme a dochutíme limetkovou šťávou.
  • 3
    Nejlépe chutná dobře vychlazené s křupavým hutným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.