Žebírka po jižansku
460 min.
Ingredience
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 40gramůKmín mletý
- 1,5gramyPepř černý mletý
- 2,5gramyChilli koření mleté
- 5gramůSůl
- 90gramůCukr krupice
- 6gramůCukr třtinový
- 5000gramůVepřová žebra
- 300gramůKarotka
- 80gramůCibule červená
- 300gramůCeler řapíkatý
- 4kusySalát římský
- Dresing na salát Caesar Ambiente [46998]
- 18gramůAnčovička - filety
- 6gramůCukr třtinový
- 6gramůČesnek
- 24gramůHořčice Dijonská
- 24gramůOcet vinný
- 132gramůOlej olivový
- 1,5gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 90gramůVaječný žloutek slepičí
- Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]
- 2,5gramyChilli koření mleté
- 250gramůKečup
- 5gramůKoriandr mletý
- 150gramůMarmeláda mangová
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 2,5gramyPepř cayenský
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůProvensálské koření
- 100gramůPyré mangové
- 5gramůSůl
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
67 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu na žebra. Na horkou suchou pánev nasypeme mletou sladkou papriku, mletý kmín, čerstvě mletý pepř a mleté chilli koření. Směs koření 10 minut pomalu pražíme tak, aby se nespálila. Opražené koření smícháme v misce se solí, krupicovým cukrem a třtinovým cukrem a tuto suchou marinádu důkladně vetřeme do vepřových žeber. Žebra necháme v chladu marinovat 24 hodin.
- 2Do trouby předehřáté na 130 °C vložíme rendlík s vařící vodou a nad něj nádobu s marinovanými žebry. Při této teplotě pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 100°C, při ní pečeme jednu hodinu. Potom snížíme teplotu na 75°C a pokračujeme v pečení ještě dalších 6 - 7 hodin.
- 3Mezitím pokrájíme na hranolky oloupanou karotku s řapíkatým celerem, červenou cibuli nakrájíme na osminky a římský salát rozebereme na jednotlivé listy.
- 4Upečená žebra nakrájíme podle kostí a vyskládáme na talíře.
- 5Servírujeme s čerstvou nakrájenou zeleninou a listy salátu pokapanými dresinkem na Caesar salát Ambiente a mango-chilli omáčkou Ambiente jako dipem.
- 6Dresing na salát Caesar Ambiente: Ančovičky nasekáme na pastu, oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Nelisujeme, česnek musí být opravdu nakrájený. V nerezové misce šleháme žloutky, ančovičky, bílý vinný ocet, třtinový cukr a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olivový olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali velmi pomalu. Nakonec vmícháme nakrájený česnek.
- 7Omáčka z manga a chilli Ambiente: Omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky.
- 8Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixéru a dojemna rozmixujeme na konzistenci hořčice. Přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou mletou papriku, mletý koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme a dále mixujeme, dokud omáčka není hladká.
- 9Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chutě a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.