Žebírko se zelím
50 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1litrVoda pitná
- 700gramůVepřové kotlety
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 5kusůBrambory
- 500gramůZelí kysané
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
82 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kotlety, potřeme máslem, osolíme, opepříme a na pánvi v horkém oleji z obou stran opečeme. Opečené maso dáváme stranou a na výpeku osmahneme slaninu a cibuli.
- 2Přidáme sladkou papriku, rozmačkaný česnek, na kolečka nakrájenou papriku a zelí, které scedíme. Všechny suroviny restujeme až do změknutí zelí.
- 3Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, které naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy, na ně položíme opečené kotlety, vylijeme zelí, zalijeme smetanou, posypeme majoránkou a ve vyhřáté troubě pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.