Žebírko se zelím

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
82 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kotlety, potřeme máslem, osolíme, opepříme a na pánvi v horkém oleji z obou stran opečeme. Opečené maso dáváme stranou a na výpeku osmahneme slaninu a cibuli.
  • 2
    Přidáme sladkou papriku, rozmačkaný česnek, na kolečka nakrájenou papriku a zelí, které scedíme. Všechny suroviny restujeme až do změknutí zelí.
  • 3
    Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, které naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy, na ně položíme opečené kotlety, vylijeme zelí, zalijeme smetanou, posypeme majoránkou a ve vyhřáté troubě pečeme 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.