Žebrácká polévka
135 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 300gramůKosti hovězí řídké
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 170gramůChléb konzumní
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVejce slepičí
- 1,5lžíceKerblík
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme cibule. Očistíme, omyjeme a pokrájíme mrkev, celer a petržel. Omyté hovězí kosti vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme pokrájenou zeleninu s jednou cibulí, sůl, kmín, celý pepř a polévku pomalu vaříme minimálně 90 minut.
- 2Poté polévku přecedíme do druhého hrnce a nastrouháme do ní tvrdší chléb. Znovu ji přivedeme k varu a pomalu ji vaříme asi 10 minut.
- 3V misce si ve smetaně rozkvedláme vejce a přimícháme ji do hotové polévky. Vaříme necelou minutu a polévku odstavíme z plotny.
- 4Druhou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na másle osmažíme dozlatova. Usmaženou cibuli vyjmeme z pánve, necháme okapat od másla a odložíme do misky. Omytý kerblík drobně pokrájíme a odložíme do druhé misky.
- 5Před nalitím polévky do talířů vložíme osmaženou cibuli s kerblíkem, zalijeme hotovou polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.