Žebrácká polévka

135 min.
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme cibule. Očistíme, omyjeme a pokrájíme mrkev, celer a petržel. Omyté hovězí kosti vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme pokrájenou zeleninu s jednou cibulí, sůl, kmín, celý pepř a polévku pomalu vaříme minimálně 90 minut.
  • 2
    Poté polévku přecedíme do druhého hrnce a nastrouháme do ní tvrdší chléb. Znovu ji přivedeme k varu a pomalu ji vaříme asi 10 minut.
  • 3
    V misce si ve smetaně rozkvedláme vejce a přimícháme ji do hotové polévky. Vaříme necelou minutu a polévku odstavíme z plotny.
  • 4
    Druhou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na másle osmažíme dozlatova. Usmaženou cibuli vyjmeme z pánve, necháme okapat od másla a odložíme do misky. Omytý kerblík drobně pokrájíme a odložíme do druhé misky.
  • 5
    Před nalitím polévky do talířů vložíme osmaženou cibuli s kerblíkem, zalijeme hotovou polévkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.