Žebrácké vepřové kotlety na víně
35 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 0,2litrVíno bílé
- 4lžíceHořčice
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
909 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, česnek nasekáme najemno. Sýr nastrouháme.
- 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, osolíme a posypeme mletou sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- 3V menší pánvi na lžíci oleje osmahneme nakrájenou cibuli.
- 4V druhé velké pánvi rozpálíme zbylou část oleje, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova, pak zmírníme oheň, přidáme osmaženou cibuli, přilijeme polovinu vína a pod pokličkou vše pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme víno, kotlety občas obrátíme.
- 5Když jsou kotlety téměř měkké, přisypeme nakrájený česnek a přilijeme zbytek vína, pánev odkryjeme a víno necháme odpařit.
- 6Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře, každou potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.