Zelená omáčka po francouzsku
34 min.
Ingredience
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 500mililitrůVoda pitná
- 50gramůŘeřicha
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůEstragon
- 30gramůKerblík
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
50 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
265 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Nesolíme. Do vroucí vody vložíme špenátové listy, ale jen ty svěží, povadlé vyhodíme, řeřichu, petrželové listy, estragon a kerblík. Povaříme 4 minuty, scedíme a necháme okapat.
- 2Uvařené bylinky můžeme složitě drtit a vymačkávat z nich šťávu nebo jednoduše vhodíme do odšťavňovače a šťávu máme za minutu.
- 3Vymačkanou šťávu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme podle chuti. Vymačkaná šťáva musí být vychladlá, aby se majonéza nesrazila.
- 4Omáčku necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě dostatečně propojily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.