Zelená omáčka po francouzsku

34 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
50 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
265 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Nesolíme. Do vroucí vody vložíme špenátové listy, ale jen ty svěží, povadlé vyhodíme, řeřichu, petrželové listy, estragon a kerblík. Povaříme 4 minuty, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Uvařené bylinky můžeme složitě drtit a vymačkávat z nich šťávu nebo jednoduše vhodíme do odšťavňovače a šťávu máme za minutu.
  • 3
    Vymačkanou šťávu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme podle chuti. Vymačkaná šťáva musí být vychladlá, aby se majonéza nesrazila.
  • 4
    Omáčku necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě dostatečně propojily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.