Zelená omáčka se smetanou a majonézou
25 min.
Ingredience
- 200gramůMajonéza
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžičkaCukr moučkový
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůKerblík
- 50gramůEstragon
- 50gramůŘeřicha
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
43 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu a řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme a přes žíněný cedník prolisujeme.
- 2Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu a vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.