Zelená rýže
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyChilli paprička
- 1kusPaprika zelená
- 200gramůRýže loupaná
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 475mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé zelené chilli papričky (odrůdy Poblanos) a papriku opečeme nasucho na pánvi, až slupky zčernají. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit.
- 2Rýži vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou, necháme 20 minut stát, poté scedíme, propláchneme pod studenou vodou a znovu scedíme.
- 3Cilli i papriku oloupeme, odstraníme stopky a semena.
- 4Vložíme i s česnekem do mixéru. Ze snítek koriandru a petržele otrháme lístky, nějaké odložíme na ozdobu, zbytek přidáme do mixéru. Vlijeme polovinu vývaru, zpracujeme do hladka. Přilijeme zbytek vývaru, pyré znovu promixujeme.
- 5V hrnci rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli, rýži, vaříme 5 minut na mírném ohni, až je rýže zlatavá a cibule sklovitá. Vmícháme pyré, snížíme teplotu, zakryjeme, vaříme asi 25 - 30 minut, až se tekutina vstřebá a rýže bude měkká.
- 6Osolíme, ozdobíme zbylými bylinkami a podáváme s plátky limetky.
- 7Výborně se hodí jako příloha k rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.