Zelená vřeténka - fusilli
25 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 100mililitrůOlej olivový
- 40gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůPistácie
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
687 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka.
- 2Oloupeme a rozpůlíme stroužky česneku, dáme do mixéru spolu s pistáciemi a umixujeme. Svazky bazalky a petrželky omyjeme a dáme do mixéru, přilijeme olej a umixujeme dohladka. Pak přidáme nastrouhaný sýr a znovu krátce promixujeme. Osolíme a opepříme.
- 3Těstoviny slijeme, okapeme a dáme do mísy. Promícháme s omáčkou, upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.