Zelené karí z tykve
25 min.
Ingredience
- 30gramůKari pasta zelená
- 400gramůRýže loupaná
- 15mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůCibule
- 2kusyCuketa
- 12kusůTykev
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůKokosové mléko
- 60mililitrůVývar zeleninový
- 2lžičkyCukr třtinový
- 15mililitrůOmáčka rybí
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
34 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Tykve rozčtvrtíme, cuketu pokrájíme na plátky, stejně jako žampiony. Koriandr nasekáme na hrubší kousky.
- 2Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme s olejem a osmažíme cibuli a česnek po dobu 2 minut. Vmícháme kari pastu, cuketu, tykve, houby, kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a vývar. Přiklopené povaříme 10 minut, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.