Zelené rajčatové čatní
15 min.
Ingredience
- 20kusůChilli paprička zelená
- 2lžíceOřechy burské pražené
- 4kusyKari listy
- 10stroužkůČesnek
- 1lžíceTamarindová šťáva
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej sezamový
- 1kilogramRajčata zelená
- 0,5lžíceHořčice
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
26 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
634 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a rozkrojíme na 4 části. Na pánvi bez oleje orestujeme buráky. Do pánve nalijeme olej a necháme na něm smažit listy kari, zelené chilli, česnek a hořčici po dobu 2 minut. Na pánev následně umístíme i rajčata, přidáme špetku soli a necháme smažit okolo 4 minut.
- 2Směs následně vyklopíme do mísy a odložíme bokem, dokud nevychladne. Když je směs vychladlá, rozmixujeme s tamarindovou šťávou a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.