Zelené závitky s rajčatovou omáčkou

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1255 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
6 g
Sacharidy
288 g
Vláknina
104 g
Cukr
141 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Ze zelných listů odstraníme tuhé řapíky, listy ponoříme na minutu do vroucí vody a necháme oschnout. V kastrůlku přivedeme k varu vodu, přidáme ječné krupky, polovinu petrželky a zvolna vaříme pod pokličkou 45 minut.
  • 2
    Zatím rozmixujeme česnek, polovinu rajčat a ocet na hladkou kaši. Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cukety a zbytek petrželky a opékáme 3 minuty. Přidáme šalotky a krátce opečeme, potom přidáme rajčatovou směs a povaříme ji asi 10 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Směs z pánve dáme do misky, přidáme krupky, sůl a pepř a vše promícháme. Zapékací mísu vytřeme olejem, zelné listy rozložíme na pracovní plochu a rozdělíme na ně náplň, zabalíme a položíme do zapékací misky. Závitky posypeme cukrem a přelijeme zbývajícími rajčaty z konzervy i se šťávou. Misku zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.