Zelené závitky s rajčatovou omáčkou
105 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 4hrnkyVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 2kusyCuketa
- 3kusyŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCukr třtinový
- 8kusůZelí hlávkové bílé
- 0,5hrnekJečné kroupy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1255 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
6 g
Sacharidy
288 g
Vláknina
104 g
Cukr
141 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Ze zelných listů odstraníme tuhé řapíky, listy ponoříme na minutu do vroucí vody a necháme oschnout. V kastrůlku přivedeme k varu vodu, přidáme ječné krupky, polovinu petrželky a zvolna vaříme pod pokličkou 45 minut.
- 2Zatím rozmixujeme česnek, polovinu rajčat a ocet na hladkou kaši. Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cukety a zbytek petrželky a opékáme 3 minuty. Přidáme šalotky a krátce opečeme, potom přidáme rajčatovou směs a povaříme ji asi 10 minut do zhoustnutí.
- 3Směs z pánve dáme do misky, přidáme krupky, sůl a pepř a vše promícháme. Zapékací mísu vytřeme olejem, zelné listy rozložíme na pracovní plochu a rozdělíme na ně náplň, zabalíme a položíme do zapékací misky. Závitky posypeme cukrem a přelijeme zbývajícími rajčaty z konzervy i se šťávou. Misku zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.