Zelenina na víně
110 min.
Ingredience
- 180gramůBrokolice
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 6lžicMáslo čerstvé
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůVíno bílé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 180gramůKvěták
- 300gramůBrambory
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Vsypeme do hnce, podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut.
- 2Uvařené brambory vložíme do mísy a rozšťoucháme. Přimícháme jogurt, 2 lžíce másla, posypeme polovinou strouhaného parmezánu, osolíme a opepříme.
- 3Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku a rozmícháme na máslovou jíšku. Za stálého míchání jíšku smažíme asi 2 minuty. Podlijeme vývarem, přilijeme mléko a víno. Přivedeme k varu.
- 4Mrkev nakrájíme na kostičky, květák a brokolici na malé růžičky a žampióny na plátky. Vše přisypeme na pánev do omáčky a vaříme 25 minut.
- 5Zeleninovou omáčku vlijeme do pekáčku a navrch poklademe bramborovou hmotu. Posypeme druhou polovinou strouhaného parmezánu a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 40 minut.
- 6Podáváme jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.