Zelenina opečená a marinovaná

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme pod studenou vodou a pokrájíme je na plátky silné asi 0,5 centimetru. Posolíme je a odložíme na 10 minut stranou. Ponecháme je, aby pustily tekutinu.
  • 2
    Potom lilky opláchneme pod vodou a vysušíme v papírové utěrce.
  • 3
    Osolíme a opepříme mouku a dáme do misky. Plátky lilků v moučné směsi obalujeme.
  • 4
    Na větší pánvi si rozehřejeme olej a vložíme na něj plátky lilků obalené v moučné směsi. Opečené naskládáme na mísu.
  • 5
    Na olej na pánvi přilijeme ocet a víno a přidáme ještě prolisovaný česnek. Olejovou směsí přelijeme lilky a necháme v ní marinovat. Servírujeme vlažné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.