Zelenina opečená a marinovaná
35 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8lžicOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceVíno červené
- 2špetkySůl
- 1lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme pod studenou vodou a pokrájíme je na plátky silné asi 0,5 centimetru. Posolíme je a odložíme na 10 minut stranou. Ponecháme je, aby pustily tekutinu.
- 2Potom lilky opláchneme pod vodou a vysušíme v papírové utěrce.
- 3Osolíme a opepříme mouku a dáme do misky. Plátky lilků v moučné směsi obalujeme.
- 4Na větší pánvi si rozehřejeme olej a vložíme na něj plátky lilků obalené v moučné směsi. Opečené naskládáme na mísu.
- 5Na olej na pánvi přilijeme ocet a víno a přidáme ještě prolisovaný česnek. Olejovou směsí přelijeme lilky a necháme v ní marinovat. Servírujeme vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.