Zelenina pečená v troubě
50 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 4kusyCuketa
- 4kusyRajčata
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžíceCukr krupice
- 20gramůTymián čerstvý
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1kusDýně
- 3lžíceOlej olivový
- 8plátkůChléb toastový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
19 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme lilky a cukety, pečlivě je osušíme. Potom do nich nožem vytvoříme hlubší zářezy, které prosolíme. Takto nařezanou zeleninu necháme 15 minut odstát, potom ji opatrně a pečlivě vysušíme do papírových utěrek. Dále připravíme dýně, oloupeme a pokrájíme je na větší kusy. Cherry rajčata nařízneme nahoře dvěma zářezy ve formě křížku. Papriky rozřízneme podélně na poloviny a poté na čtvrtky, odstraníme z nich semínka.
- 2Do misky nalijeme olej, přidáme k němu dva prolisované stroužky česneku, cukr a jemně nasekaný tymián.
- 3Zapékací misku vymažeme olejem, na její dno naklademe připravenou zeleninu. Zalijeme vyrobenou zálivkou.
- 4Pak ohřejeme troubu na 180 °C, zeleninu v zapékací misce vložíme dovnitř a pečeme 30 minut.
- 5Hotovou zeleninu lehce pokapeme balzamikovým octem a servírujeme s plátky chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.