Zelenina pečená v troubě

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
19 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme lilky a cukety, pečlivě je osušíme. Potom do nich nožem vytvoříme hlubší zářezy, které prosolíme. Takto nařezanou zeleninu necháme 15 minut odstát, potom ji opatrně a pečlivě vysušíme do papírových utěrek. Dále připravíme dýně, oloupeme a pokrájíme je na větší kusy. Cherry rajčata nařízneme nahoře dvěma zářezy ve formě křížku. Papriky rozřízneme podélně na poloviny a poté na čtvrtky, odstraníme z nich semínka.
  • 2
    Do misky nalijeme olej, přidáme k němu dva prolisované stroužky česneku, cukr a jemně nasekaný tymián.
  • 3
    Zapékací misku vymažeme olejem, na její dno naklademe připravenou zeleninu. Zalijeme vyrobenou zálivkou.
  • 4
    Pak ohřejeme troubu na 180 °C, zeleninu v zapékací misce vložíme dovnitř a pečeme 30 minut.
  • 5
    Hotovou zeleninu lehce pokapeme balzamikovým octem a servírujeme s plátky chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.