Zelenina po jihoindicku

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
20 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Banány a zeleninu (brambory, česnek, dýně, fazolky, hrachové lusky, lilek, mrkev, paprika a tykev) opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. V míse si smícháme nastrouhanou dužninu z 1/2 kokosu, nahrubo rozemleté chilli papričky (červené i zelené), česnek a kmín. Když je směs pořádně promíchaná, zalijeme ji jogurtem a ještě jednou ji zamícháme.
  • 2
    Do hrnce napustíme vodu a uvedeme ji k bodu varu. Zeleninu do něj vložíme a když je už skoro uvařená, ochutíme mletou kurkumou a lístky kari.
  • 3
    Přimícháme kokosovou směs z mísy a přidáme špetku soli. Celou vzniklou směs řádně promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud nám zelenina nezměkne. Když je již zelenina hotová, zalijeme ji kokosovým olejem a ještě jednou zamícháme. Dochutíme kokosovým mlékem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.