Zelenina po jihoindicku
50 min.

Ingredience
- 1kusTykev
- 2kusyLilek
- 1kusDýně
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyBanány
- 2kusyPaprika červená
- 1lžíceMléko kokosové
- 5kusůChilli paprička zelená
- 6kusůChilli paprička
- 10stroužkůČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaKurkuma
- 50mililitrůOlej kokosový
- 50mililitrůKari listy
- 1lžičkaSůl
- 0,25kilogramBrambory
- 150gramůJogurt bílý
- 100mililitrůHrachové lusky
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 0,5kusKokos čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
20 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Banány a zeleninu (brambory, česnek, dýně, fazolky, hrachové lusky, lilek, mrkev, paprika a tykev) opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. V míse si smícháme nastrouhanou dužninu z 1/2 kokosu, nahrubo rozemleté chilli papričky (červené i zelené), česnek a kmín. Když je směs pořádně promíchaná, zalijeme ji jogurtem a ještě jednou ji zamícháme.
- 2Do hrnce napustíme vodu a uvedeme ji k bodu varu. Zeleninu do něj vložíme a když je už skoro uvařená, ochutíme mletou kurkumou a lístky kari.
- 3Přimícháme kokosovou směs z mísy a přidáme špetku soli. Celou vzniklou směs řádně promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud nám zelenina nezměkne. Když je již zelenina hotová, zalijeme ji kokosovým olejem a ještě jednou zamícháme. Dochutíme kokosovým mlékem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.