Zelenina smažená v pivním těstíčku
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 125mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCuketa
- 250gramůBrokolice
- 12kusůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyPetržel - nať
- 4kusyMeduňka
- 100gramůMrkev kořen
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
37 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
14 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Mouku rozmícháme se žloutky, pivem, solí a pepřem na hladké těstíčko. Vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky nebo na plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.
- 3Očištěné žampiony osmahneme na másle a po vychladnutí je osolíme. Zeleninu, houby a omyté bylinky namočíme do těstíčka a po částech smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.