Zelenina smažená v pivním těstíčku

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
37 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
14 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku rozmícháme se žloutky, pivem, solí a pepřem na hladké těstíčko. Vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky nebo na plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.
  • 3
    Očištěné žampiony osmahneme na másle a po vychladnutí je osolíme. Zeleninu, houby a omyté bylinky namočíme do těstíčka a po částech smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.