Zelenina v cizrnovém těstíčku
35 min.
Ingredience
- 200gramůMouka cizrnová
- 2špetkySůl
- 1lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCuketa
- 150gramůLilek
- 150gramůBrokolice
- 100gramůPaprika červená
- 1hrstPetržel - nať
- 1litrOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2276 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
253 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mouky přidáme 1/2 lžičky soli a smícháme s 1 lžící oleje a kořením. Přilijeme 0,25 l vlažné vody a vymícháme hladké těstíčko.
- 2Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a oloupeme. Mrkev, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Papriku nakrájíme na tenké proužky. Petrželku opláchneme a lístky otrháme. Promícháme je se zeleninou.
- 3Olej rozpálíme na 180 °C. Zeleninu postupně namáčíme v těstíčku a v oleji smažíme 4-5 minut dozlatova. Osušíme na kuchyňské utěrce a udržujeme teplé v troubě předehřáté na 75 °C. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.