Zelenina zapečená s mletým masem
80 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůKapusta hlávková
- 200gramůRajčata
- 300gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaKmín drcený
- 1špetkaMajoránka
- 1lžíceKoření Mleté maso
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžíceSaturejka
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu povaříme v osolené vodě několik minut, scedíme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Mleté maso promícháme se solí, kořením a prolisovaným česnekem.
- 3Do zapékací mísy vymazané olejem vložíme část masa, nadrobno pokrájenou kapustu, rajčata a nasekané natě. Osolíme, znovu navršíme maso, zeleninu a natě. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Pokrm zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.