Zeleninová čorba

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na slunečnicovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
  • 2
    Zalijeme 2 litry studené vody, osolíme a dáme vařit.
  • 3
    Připravíme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek pokrájený na kolečka, brambory na kostky a posekaný česnek.
  • 4
    Vše spolu s hráškem (který jsme si namočili několik hodin předtím) vložíme do vařící polévky a vaříme asi 30 minut. Před dovařením zjemníme čorbu přidáním 1 dl plnotučného mléka a dochutíme bílým pepřem.
  • 5
    Servírujeme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.