Zeleninová čorba
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyBrambory
- 3kusyPetržel kořen
- 100gramůHrášek
- 1kusPórek
- 1decilitrMléko plnotučné
- 3lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 3kusyMrkev kořen
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na slunečnicovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
- 2Zalijeme 2 litry studené vody, osolíme a dáme vařit.
- 3Připravíme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek pokrájený na kolečka, brambory na kostky a posekaný česnek.
- 4Vše spolu s hráškem (který jsme si namočili několik hodin předtím) vložíme do vařící polévky a vaříme asi 30 minut. Před dovařením zjemníme čorbu přidáním 1 dl plnotučného mléka a dochutíme bílým pepřem.
- 5Servírujeme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.