Zeleninová krémová polévka s kerblíkem
40 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 400gramůBrambory
- 1lžíceKerblík
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
796 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a petržel očistíme a omyjeme. Pak kořenovou zeleninu pokrájíme na nudličky. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme a odložíme do misky.
- 2V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kořenovou zeleninu krátce podusíme, zalijeme 1 litrem horké vody, přidáme brambory, podle chuti sůl, kmín a pomalu vaříme 20 minut, pak vše rozmixujeme a znovu přivedeme k varu.
- 3Polévku zjemníme přidáním smetany, kterou jen necháme přejít varem, přimícháme kerblík a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.