Zeleninová krémová polévka s kerblíkem

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
796 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer a petržel očistíme a omyjeme. Pak kořenovou zeleninu pokrájíme na nudličky. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme a odložíme do misky.
  • 2
    V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kořenovou zeleninu krátce podusíme, zalijeme 1 litrem horké vody, přidáme brambory, podle chuti sůl, kmín a pomalu vaříme 20 minut, pak vše rozmixujeme a znovu přivedeme k varu.
  • 3
    Polévku zjemníme přidáním smetany, kterou jen necháme přejít varem, přimícháme kerblík a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.