Zeleninová mísa po italsku

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka.
  • 3
    Na rozpáleném oleji osmažíme cuketu a cibuli.
  • 4
    Vše pokapeme citronovou šťávou a přidáme pepř, sůl a mletou papriku dle potřeby. Přidáme bylinky.
  • 5
    Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na tenké nudličky.
  • 6
    V hrnci rozmícháme zeleninový vývar se 6 lžícemi vody. Přidáme cukr a ocet a vaříme asi 5 minut spolu s nakrájenou mrkví.
  • 7
    Mrkev necháme vychladnout a okapat v cedníku.
  • 8
    Smícháme ji s olejem. Estragon očistíme, opereme a otrháme z něho dva lístky. Lístky rozprostřeme na mrkev a necháme 15 minut odležet.
  • 9
    Chléb lehce rozpečeme v troubě, nalámeme na kousky a namažeme bylinkovým máslem. Servírujeme se zbylými surovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.