Zeleninová mísa po italsku
40 min.
Ingredience
- 6lžicVoda pitná
- 2gramyBazalka
- 1kusCibule
- 250gramůCuketa
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2gramyMajoránka
- 2gramyOregano sušené
- 2gramyTymián sušený
- 2gramyRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaVývar zeleninový
- 2lžíceOcet malinový
- 1kusEstragon
- 50gramůMáslo bylinkové
- 250gramůMrkev kořen
- 2krajíceChléb Pita
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka.
- 3Na rozpáleném oleji osmažíme cuketu a cibuli.
- 4Vše pokapeme citronovou šťávou a přidáme pepř, sůl a mletou papriku dle potřeby. Přidáme bylinky.
- 5Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na tenké nudličky.
- 6V hrnci rozmícháme zeleninový vývar se 6 lžícemi vody. Přidáme cukr a ocet a vaříme asi 5 minut spolu s nakrájenou mrkví.
- 7Mrkev necháme vychladnout a okapat v cedníku.
- 8Smícháme ji s olejem. Estragon očistíme, opereme a otrháme z něho dva lístky. Lístky rozprostřeme na mrkev a necháme 15 minut odležet.
- 9Chléb lehce rozpečeme v troubě, nalámeme na kousky a namažeme bylinkovým máslem. Servírujeme se zbylými surovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.