Zeleninová nudlová polévka po asijsku

37 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme doměkka sušené orientální nudle. Po uvaření je scedíme, několikrát propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.
  • 2
    Do většího rendlíku vlijeme zeleninový vývar, přidáme strouhaný zázvor, sójovou omáčku, slazené japonské rýžové víno, tzv. mirin, sezamový olej a hnědý cukr, přivedeme k varu, pak oheň stáhneme a na mírném ohni vaříme 2 minuty.
  • 3
    Dále přidáme nakrájené čínské zelí, tofu nakrájené na kostičky, hlívy ústřičné, fazolové výhonky, nadrobno nakrájený česnek a vaříme ještě 5 minut.
  • 4
    Uvařené nudle, rozdělené do mističek, zalijeme hotovou polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.