Zeleninová nudlová polévka po asijsku
37 min.
Ingredience
- 150gramůNudle čínské vaječné
- 1,25litryVývar zeleninový
- 2lžíceZázvor mletý
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1kusZelí čínské
- 300gramůSýr sójový - Tofu
- 150gramůHlíva ústřičná
- 200gramůFazolové výhonky
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 0,25šálekOmáčka sójová
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme doměkka sušené orientální nudle. Po uvaření je scedíme, několikrát propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.
- 2Do většího rendlíku vlijeme zeleninový vývar, přidáme strouhaný zázvor, sójovou omáčku, slazené japonské rýžové víno, tzv. mirin, sezamový olej a hnědý cukr, přivedeme k varu, pak oheň stáhneme a na mírném ohni vaříme 2 minuty.
- 3Dále přidáme nakrájené čínské zelí, tofu nakrájené na kostičky, hlívy ústřičné, fazolové výhonky, nadrobno nakrájený česnek a vaříme ještě 5 minut.
- 4Uvařené nudle, rozdělené do mističek, zalijeme hotovou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.