Zeleninová omáčka k těstovinám
35 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyRajčata
- 1kusCuketa
- 1kusPaprika červená
- 200gramůHrášek mražený
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Sýr nakrájený na kostičky a nasekaný česnek rozmícháme se smetanou a mlékem. Ohříváme tak dlouho, až se sýr roztaví. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cuketu a papriku očistíme a nadrobno nakrájíme. Zeleninu a hrášek podusíme na rozehřátém oleji asi 10 minut a vmícháme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.