Zeleninová omáčka s králíkem a artyčoky
120 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1kilogramKráličí maso
- 60gramůMrkev kořen
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4kusyArtyčoky
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 750gramůRajčata
- 60gramůCeler řapíkatý
- 10gramůTymián čerstvý
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
17 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
58 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Porce králíka osolíme a opepříme. Kuchyňsky upravíme artyčoky. Vybereme vnitřní část — tzv. „seno". Artyčoky rozčtvrtíme a vložíme do studené vody okyselené citronem. Rajčata rozkrájíme na kousky. Mrkev a celer nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Cibuli nasekáme nahrubo. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme změklým máslem. Rovnoměrně do něj rozložíme porce králíka, zeleninu, artyčoky, cibuli, česnek a bylinky a v předehřáté troubě pečeme asi 1 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Občas obrátíme a přelijeme výpekem.
- 2Jako přílohu podáváme široké nudle.
- 3
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.