Zeleninová omáčka s králíkem a artyčoky

120 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
17 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
58 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce králíka osolíme a opepříme. Kuchyňsky upravíme artyčoky. Vybereme vnitřní část — tzv. „seno". Artyčoky rozčtvrtíme a vložíme do studené vody okyselené citronem. Rajčata rozkrájíme na kousky. Mrkev a celer nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Cibuli nasekáme nahrubo. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme změklým máslem. Rovnoměrně do něj rozložíme porce králíka, zeleninu, artyčoky, cibuli, česnek a bylinky a v předehřáté troubě pečeme asi 1 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Občas obrátíme a přelijeme výpekem.
  • 2
    Jako přílohu podáváme široké nudle.
  • 3
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.