Zeleninová polévka jemná s vejci

40 min.
Slovensko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou petržel, mrkev a kedlubnu nastrouháme na středním struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme strouhanou zeleninu. Krátce orestujeme, zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vodou, přidáme bujón v kostce a povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle rozmícháme, přidáme pažitku, necháme projít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.