Zeleninová polévka jemná s vejci
40 min.
Ingredience
- 300gramůMrkev kořen
- 300gramůPetržel kořen
- 300gramůKedlubna
- 100gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůPažitka
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou petržel, mrkev a kedlubnu nastrouháme na středním struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme strouhanou zeleninu. Krátce orestujeme, zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vodou, přidáme bujón v kostce a povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle rozmícháme, přidáme pažitku, necháme projít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.