Zeleninová polévka s černým kořenem

105 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakládaný černý kořen scedíme, pokrájíme ho na kolečka, vložíme do misky a pokapeme citronem. Čerstvou hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme na proužky. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme zbavíme semínek a pokrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    V hrnci si rozpálíme olivový olej a hlívu s černým kořenem a papričkou orestujeme.
  • 3
    Přilijeme 1 litr zeleninového bujonu, ochutíme solí, citronovým pepřem a pomalu vaříme přibližně 8 minut.
  • 4
    Polévku posypeme omytou, drobně pokrájenou řeřichou a podáváme.
  • 5
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 6
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
  • 7
    Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 8
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 9
    Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 10
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.