Zeleninová polévka s červenou řepou
55 min.
Ingredience
- 50gramůČervená řepa
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 600mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůJogurt nízkotučný
- 20gramůCibulka jarní
- 25gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
70 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev s petrželí na kolečka, celer na nudličky, česnek prolisujeme, jarní cibulku posekáme na jemno.
- 2Do hrnce nasypeme červenou řepu, mrkev, petržel, celer, zalijeme vodou a přivedeme k varu, osolíme, opepříme, vaříme asi 25 minut. Přidáme česnek, rajčatový protlak, posekanou jarní cibulku a dovaříme. Do odstavené polévky vmícháme bílý jogurt, podle chuti dosolíme a teplou polévku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.